Lichtstraten

Alle Interlight® lichtstraten worden gemaakt van een bijzonder type polycarbonaat kunsthars, genaamd Lexan Thermoclear. Dit materiaal biedt in combinatie met de hoogwaardig aluminium profielen vele voordelen ten opzichte van de traditionele dakbeglazingsmaterialen, zoals draadglas, PVC en polyester. Onderstaand treft u een overzicht van de belangrijkste voordelen.

Brandwerendheid
In tegenstelling tot de meeste andere kunststoffen beschikt de Lexan Thermoclear over goede brandwerende eigenschappen. De platen voldoen dan ook aan de belangrijkste Europese normen op dit gebied.

Slagvastheid
De Lexan Thermoclear beglazing is vrijwel onbreekbaar, hetgeen uiteraard bijdraagt tot de veiligheid in het pand. Blootstelling aan storm, ijs, hagel en sneeuw en zelfs vormen van vandalisme zullen niet tot ernstige beschadigingen leiden. Temperaturen variërend van -20 °C tot +20 °C geven geen verandering in deze slagvastheid. Bij temperaturen daaronder en boven treedt een zeer geringe verandering op.

Warmte-isolatie
Interlight® lichtstraten hebben een dubbelwandige structuur. De stilstaande lucht tussen de wanden werkt als isolator en levert een uitstekende warmte-isolatie. De hierdoor bereikte energiebesparing kan maar liefst 77% bedragen ten opzichte van traditionele beglazing. Naast lagere kosten leveren de Interlight® lichtstraten u ook meer comfort.

Lichtdoorlaatbaarheid
De lichtdoorlaatbaarheid van de Lexan Thermoclear platen kan uitstekend worden genoemd. Afhankelijk van de kleurstelling bedraagt de doorlaatbaarheid 55 tot 85%. Door veroudering neemt de doorlaatbaarheid langzaam af. Onderzoek en praktijkervaring leren dat na verloop van vele jaren de platen nauwelijks enig zichtbare verkleuring en/of verlies van de lichtdoorlaatbaarheid vertonen. Dit is mede dankzij een speciale beschermlaag welke standaard op iedere Interlight® lichtstraat wordt aangebracht.

Onderhoud
Lichtstraten zijn nagenoeg onderhoudsvrij. Regelmatig wassen is voldoende om de lichtstraat schoon te houden. Gebruik hierbij alleen water met milde zeep en een zachte spons of wollen doek. Gebruik NOOIT schuurmiddelen, oplosmiddelen of andere agressieve schoonmaakmiddelen.

Garantie
Standaard ontvangt u op de Interlight® lichtstraten 10 jaar garantie. Hierbij gelden de voorwaarden zoals deze zijn opgesteld door de producent van Lexan Thermoclear, General Electric Plastics.

Neem contact op met onze dakspecialisten

Nederland

NL: +31 183 62 10 00
→ mail@interdakgroep.nl

België

BE: +32 3 808 62 28
→ mail@interdakgroep.be

Dakbedekking Noord B.V.

NL: +31 599 41 30 19

→ Maak een afspraak
Inter Dakgroep Vestiging

Gorinchem

Marconiweg 5
4207 HH Gorinchem

Inter Dakgroep Vestiging

Ter Apelkanaal

Ambachtsweg 6c 
9563 TV Ter Apelkanaal

Inter Dakgroep Vestiging

Antwerpen

De Keyserlei 58-60 B 19
2018 Antwerpen