Interdak Groep Dak 4
Inter Dakrenovatie België

Inter Dakrenovatie België heeft zijn de zelfopgelegde , uiterst strenge kwaliteitseisen ISO 9001, BRL 4702, brandveilige detailleringen NEN 6050, VCA**.

De dakbedekkingssystemen zijn vliegvuur bestendig en zijn volgens NEN 6063. Met de toepassing van dakbedekkingssystemen die gecertificeerd zijn met een kwaliteitsverklaring bent u verzekerd dat uw project aan de normen voldoet. In combinatie van PIR-isolatie en POCB dakbedekking kunnen wij voldoen aan de hoogste eisen van brandveiligheid van de verzekeringsmaatschappijen en Amerikaans gestelde normen door zonder open vuur het dakbedekkingssysteem te verwerken. Op de door ons toegepaste dakbedekkingssystemen is een 15-jarige garantie van toepassing in combinatie met een onderhoudsabonnement. 

Bitumineuze dakbedekking is verkrijgbaar in een afwerking van grijze leislag, zwart granulaat en een witte leislag reflecterende uitvoering. De witte dakbedekking is naast de verkoelende werking ook voor zonnepanelen een heel duidelijk effect op het rendement bij een temperatuur van 25 graden Celsius. Op een zwart dak kunnen de temperaturen net boven de dakbedekking oplopen tot wel 80 graden Celsius en met een wit dak kan dit teruggebracht worden naar ca 40 graden Celsius. Daarnaast scheelt een wit dak voor de binnentemperatuur wel 3 tot 5 graden Celsius. Een daling van de binnentemperatuur met 0,5 graden Celsius levert een reductie op het energieverbruik van de airconditioning van 8%. Tot slot een punt wat misschien voor zich zelf spreekt, maar desalniettemin belangrijk om te vermelden is dat een vervuild oppervlak een negatief effect heeft op de reflecterende werking van de dakbedekking. Zeker in combinatie met zonnepanelen is er sneller sprake van vuilophoping.

Groendaken kunnen helpen aan het verlagen van de binnentemperatuur en mede daardoor stijgt hun populariteit. Dat is zeker het geval bij huisbezitters die oog hebben voor de natuur en bij bedrijven en gemeentes die steeds meer aandacht besteden aan een ecologische bedrijfsvoering. Een groendak is een dak begroeid met planten. Sedum behoort tot de rots- en vetplanten. Je kunt ook kiezen voor een kruidendak, een natuurdak of een wilde bloemendak.  Een sedumdak weegt al gauw 75 kg per m².  Dat moet het extra gewicht van een groendak de dakconstructie kunnen dragen en niet al te schuin aflopen. Verder kan je niet zonder een goede dakbedekking en een uitstekende afwatering.

Door een veelvoud van mogelijke problemen, oorzaken en oplossingen welke in dit vakgebied aan de orde zijn, is het van vitaal belang het project uitvoerig door een technisch commercieel adviseur aan een onderzoek te onderwerpen voordat kan worden overgegaan tot een dakrenovatie advies en offerte.


De offerte wordt aangevuld met een groot aantal overige gegevens zoals lichtstraten, noodoverlopen en veiligheidsvoorzieningen die voor een opdrachtgever in de beslissende fase van belang zijn.

Vanzelfsprekend wordt dit pakket “informatief maatwerk” volledig kosteloos en zonder enige verplichting verstrekt. De enige voorwaarden is dat de vermelde gegevens in de offerte niet door derden mogen worden gebruikt. Bij opdracht zal de commercieel technisch adviseur die de offerte heeft opgesteld van uitvoering tot oplevering het project begeleiden. U heeft dus één aanspreekpunt.

Inter Dakgroep onderhoud en beheer header

Dakbedekking

Het renoveren van bitumineuze en kunststof daken is onze specialisatie en dat doen wij al 45 jaar in heel Nederland.

Lichtstraten

Interlight® lichtstraten van polycarbonaat kunststof bieden grote voordelen in vergelijking met de traditionele materialen.

Dakveiligheid

Een uitgebreid pakket aan veiligheidsvoorzieningen die voldoen aan alle wettelijke voorschriften (NEN 795).

Neem contact op met onze dakspecialisten

Nederland

NL: +31 183 62 10 00
→ mail@interdakgroep.nl

België

BE: +32 3 808 62 28
→ mail@interdakgroep.be

Dakbedekking Noord B.V.

NL: +31 599 41 30 19

→ Maak een afspraak