Blog René van der Vliet

René van der Vliet is één van onze commercieel technisch adviseurs. Hij werkt al sinds 1985 bij ons. In deze blog vertelt hij over zijn veelzijdige baan en hoe het hem bevalt bij Inter Dakgroep.

“De dames van de afdeling ‘Acquisitie’ vormen het belangrijkste begin van mijn werk. Zij leggen de contacten met geïnteresseerde bedrijven. Zij spelen die contacten door: we zijn met vijf commercieel technisch adviseurs. Wij gaan op pad naar die bedrijven en adviseren op basis van de vragen en de wensen die er zijn. Voorheen was het eenvoudig: een waterdicht dak was de meest voorkomende vraag! Maar inmiddels zijn er zoveel ontwikkelingen, dat adviseren een belangrijk onderdeel van ons werk is: bijvoorbeeld over aanvullende isolatie, of over noodoverlopen.”

"Het is gewoon fijn en afwisselend werk!"

Advies

“Wij weten wat er kan in de markt. Ons advies is altijd gebaseerd op de wensen van de klant. We voeren een dakinspectie uit en lopen de checklist na. Vervolgens werken we de rapportage uit en maken we een offerte: wat is er nodig om een mooi en duurzaam dak te maken?! Aan de hand van gemaakte foto’s ondersteunen we ons advies en doen we een aanbeveling. Bijvoorbeeld tot renovatie.”

 

“Onze dienstverlening is in de loop der jaren veel breder geworden. We spelen veel meer in op de wens van de klant en hebben te maken met toenemende regelgeving. Er valt steeds meer te adviseren over comfort. Dan moet je denken aan meer of minder warmte uitstraling naar beneden, bij gebruik van een wit of zwart dak… Wij leveren op maat gemaakte oplossingen, op basis van de mogelijkheden!”


Aanspreekpunt

“Nadat we de opdracht hebben gekregen, zit mijn werk er zeker niet op. Als adviseur ben je van begin tot eind betrokken bij een project: ik leg werkbezoeken af, ik begeleid de werkzaamheden en ik ben samen met de uitvoerder het aanspreekpunt voor de klant. Uiteindelijk verzorg ik ook de oplevering. Het is prettig voor de klant dat ze een vast aanspreekpunt hebben, die hun specifieke verhaal kent.”

 

“Sinds 1985 werk ik al bij Inter Dakgroep. Ik heb één jaar op de afdeling ‘Acquisitie’ gewerkt, waarna ik de kans kreeg om vertegenwoordiger te worden, zoals dat toen nog genoemd werd. Het is afwisselend werk, waarin ik voortdurend op de hoogte moet zijn van de laatste ontwikkelingen. Ik kom bij heel veel verschillende bedrijven en ik heb voortdurend contact met collega’s en leveranciers.”