Duurzame dakoplossingen

Dit keer vestigen we de aandacht op duurzame dakoplossingen. Voor verschillende constructies en situaties bieden wij mogelijkheden waarmee de duurzaamheid maximaal wordt nagestreefd. Wij hebben duurzaamheid hoog in het vaandel en werken samen met gespecialiseerde partners.

Wanneer je dak- constructie geschikt is, bevelen wij aan om sedum te planten. Bij grotere daken adviseren we je zelfs een daktuin aan te leggen. Veel sedum soorten zijn goed bestand tegen droogte en het zijn uitstekende overlevers. Daarom zijn deze planten uitermate geschikt voor oplossingen op het dak.

 

R-waarden

Op daken die niet aan de R-waarden voldoen, bevelen wij aan om extra isolatie, bijvoorbeeld  PIR-isolatie, aan te brengen naar een R-waarde van 6.0. De R-waarde is de warmteweerstand van een materiaal laag en wordt uitgedrukt in m2 K/W. Hoe groter de R-waarde, hoe groter de weerstand die de warmtedoorgang ondervindt en hoe beter het materiaal isoleert.

 

Recyclen

Bij daken die wij slopen, worden de vrijgekomen materialen zoveel mogelijk gescheiden afgevoerd om te recyclen. Het afval van vandaag vormt de grondstof voor de producten van morgen. Inmiddels krijgt 75% van het bedrijfsafval, dat zoveel mogelijk gescheiden wordt ingezameld, een tweede leven.

 

Ballast-grind

Bij daken die zijn voorzien van ballast-grind, wordt het grind afgezogen en gewassen en hergebruikt.

Voor al deze dakoplossingen werken met gespecialiseerde partners, zoals Esther Wienese voor creëren van daktuinen, Dakned op het gebied van dakisolatie, Renewi voor de afvoer en het recyclen van materialen en A.B.Clean ondersteunt ons bij het reinigen van grind.

"Wij hebben duurzaamheid hoog in het vaandel en werken samen met gespecialiseerde partners. "