Kleurstof tegen lekkage

Deze week vertelt Arno Dankers, één van onze Commercieel Technisch Adviseurs, over de kleurstoffen die wij gebruiken bij het lokaliseren van dak lekkages. Vaak hebben onze klanten al van alles geprobeerd en zijn ze erg blij met onze oplossing!

 

“Als onderdeel van onze waterdichtheidsgarantie, maar ook als separate service, gaan wij nogal eens op zoek naar dak lekkages. Vaak bevinden de lekkages zich op de scheiding van twee bedrijfspanden. Om te kunnen bepalen waar de lekkage precies vandaan komt, maken onze dakdekkers gebruik van kleurstoffen. Op die manier stellen we onomstotelijk vast aan welke kant van het dak de lekkage zich bevindt.”

Meetwaarde

“Zo’n ‘onderzoek’ kunnen we alleen bij droog weer uitvoeren, zodat er geen vervuiling van de meetwaarde optreedt. We beginnen vanaf het laagste punt en werken naar boven. We gebruiken daarvoor gewoon kraanwater en vermengen dat met een poedervormige kleurstof. Door de onderscheidende kleur van het water ten opzichte van de achtergrond is het beter vast te stellen waar de lekkage vandaan komt. De kleurstof geeft geen permanente vlekken.”


Dakdekkers

Deze werkwijze is efficiënt, omdat we er niet bij hoeven te blijven wanneer we een plat dak onder water laten lopen. De meeste lekkages zijn namelijk niet direct zichtbaar. Na verloop van tijd is het lokaliseren van de lekkage dankzij de gekleurde vloeistof erg eenvoudig. Het is een leuk klusje, waar veel eer aan te behalen is voor onze dakdekkers. Ze gebruiken ook allemaal hun eigen kleurcombinaties. Vaak heeft een klant al verschillende mogelijkheden geprobeerd. Ze zijn dan ook dankbaar als wij met onze methode succes boeken!”

"‘Elke dakdekker zijn eigen kleur’"
Inter Dakgroep Vestiging

Gorinchem

Marconiweg 5
4207 HH Gorinchem

Inter Dakgroep Vestiging

Ter Apelkanaal

Ambachtsweg 6c 
9563 TV Ter Apelkanaal

Inter Dakgroep Vestiging

Antwerpen

De Keyserlei 58-60 B 19
2018 Antwerpen