Lichtstraten: isolatie en geen lekkage

Wij leveren lichtstraten van hoogwaardige kwaliteit. Lichtstraten zijn ideaal om daglicht binnen te laten onder een plat dak. Arno Dankers, één van onze Commercieel Technisch Adviseurs, vertelt meer over de mogelijkheden van isolatie en het tegengaan van lekkages.

“Vanuit arbo- oogpunt geldt bij nieuwbouw een wettelijke norm voor daglichtoppervlakte. Wij zijn uitsluitend betrokken bij dakrenovaties, maar het geeft aan welk belang er wordt gehecht aan voldoende daglicht op bijvoorbeeld je werkplek!”

Lekkage

“Het lastige bij lichtstraten is enerzijds het risico op lekkage en anderzijds de gebrekkige isolatie. Op beide punten hebben wij adequate antwoorden gevonden! Als wij bij een dakrenovatie een lichtstraat vervangen, hebben we vaak te maken met lekkage-gevoelige constructies. Meestal is bij nieuwbouw gebruik gemaakt van goedkope oplossingen. Met onze renovatie passen we materialen en technieken toe die een grotere kans op waterdichtheid bieden. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan ubiflex lood vervangende slabben.”


Hagelschade

“Hagelschade is een andere bedreiging voor de lichtstraten die doorgaans bij nieuwbouw worden toegepast. Wij adviseren gebruik te maken van infrarood werende beplating. Dit materiaal wordt minder snel poreus, waardoor hagelschade minder optreedt.”

 

Isolatie

“Omdat de isolatie bij lichtstraten over het algemeen te wensen overlaat – om het voorzichtig te zeggen – adviseren wij de toepassing van een dubbele lichtstraat! Heel vaak horen wij van gebruikers dat het in de zomer te warm, en in de winter te koud is onder een lichtstraat. Door plaatsing van een dubbele lichtstraat wordt de isolatie aanzienlijk verbeterd! Wij combineren dan standaard beplating met infrarood werende beplating. In combinatie met de ontstane spouwgang is het isolerende effect opzienbarend! We hebben met deze techniek zelfs een koelcel weten te isoleren!”

 

Meer weten over onze lichtstraten en welke oplossing we voor jou kunnen verzorgen? Neem vrijblijvend contact op via met 0183 621 000 of lees meer op onze website!

"Meestal is bij nieuwbouw gebruik gemaakt van goedkope oplossingen. Met onze renovatie passen we materialen en technieken toe die een grotere kans op waterdichtheid bieden."
Inter Dakgroep Vestiging

Gorinchem

Marconiweg 5
4207 HH Gorinchem

Inter Dakgroep Vestiging

Ter Apelkanaal

Ambachtsweg 6c 
9563 TV Ter Apelkanaal

Inter Dakgroep Vestiging

Antwerpen

De Keyserlei 58-60 B 19
2018 Antwerpen