Nieuw dak voor HVC

Peter van Dijk, Technisch Commercieel Adviseur bij Inter Dakgroep is verantwoordelijk voor ons project bij HVC, de afvalverwerker in Dordrecht. De dakbedekking van de Slibverbrandingsinstallatie (SVI) wordt vervangen.

 
Peter: “Wij vervangen de dakbedekking én dakisolatie van de SVI. Dat betekent dat we de bestaande lagen gesloopt hebben tot op het staal. Daarna zijn we nieuw gaan opbouwen. De nieuwe dakbedekking voldoet aan de zogenaamde FM-approval. Dat is een veiligheidsnorm in verband met de brandverzekering.”

Coördinatie

Peter vervolgt: “HVC is een oude klant van ons, in het verleden hebben we een goede band opgebouwd, waardoor er veel wederzijds vertrouwen is. Voor ons is dit een uitzonderlijk grote klus, waar veel voorwerk aan vooraf is gegaan. De complexiteit van dit project heeft te maken met de verschillende dakvlakken en de installaties op de daken, waaronder de bliksembeveiligingen. De coördinatie van het project is in onze handen: de samenwerking met de installateur verloopt prima, net als de communicatie met HVC als opdrachtgever.”

"HVC is een oude klant van ons, in het verleden hebben we een goede band opgebouwd waardoor er veel wederzijds vertrouwen is."

Föhnen

“Voor dit project gebruiken we in verband met de eis van de verzekeringsmaatschappij (de extreem hoge temperaturen in het pand) een speciale dakbedekking: de Universal POCB is een kunststof, die in tegenstelling tot bitumen niet gebrand wordt, maar op het dak wordt geföhnd. Dit in verband met de brandveiligheid. (Dit is geen gangbare methode, maar goed uitvoerbaar voor onze experts.”)