Toen & Nu

Ons veertigjarig bestaan is een mooie gelegenheid om een geschiedenisles te organiseren! In deze blog lees je hoe het zover gekomen is met Inter Dakgroep: van de groei, de verschillende locaties tot de innovaties.

Jan Groeneveld is naast zijn aannemersbedrijf op 21 januari 1980 Intercoating BV opgestart en hij is vloeibare dakbedekking uit Amerika gaan importeren. Dit gebeurde in een klein kantoortje aan de Boerenstraat 9 in Gorinchem. Omdat je maar één ding goed kan doen, is Marjan Spruit in 1984 erbij gekomen als directrice. In dat jaar zijn we verhuisd naar de Schoutstraat in Gorinchem. Intercoating maakte een forse groei door, zowel met verkopers áls met omzet. Ook de locatie aan de Schoutstraat was snel te klein, en zijn we in 1990 verhuisd naar een nieuwbouwlocatie, aan de Marconiweg op bedrijventerrein Gorinchem-Oost 1, waar we nu nog steeds gevestigd zijn. Ook aan de Marconiweg heeft in 1990 een uitbreiding plaatsgehad.

 

Vloeibare dakbedekking

In 1984 zijn we gestopt met het importeren van vloeibare dakbedekking en zijn we overgegaan naar voor die tijd een nieuw product: de APP en SBS bitumineuze dakbedekking. Marjan heeft de calculatie, offertes en de structuur van het bedrijf opgezet en later geautomatiseerd. In 1990 zijn alle activiteiten gesplitst in aparte disciplines. In 1993 waren wij het eerste dakdekkersbedrijf die de garantie van tien jaar naar vijftien jaar heeft ingevoerd en later heeft ondergebracht bij een verzekeringsmaatschappij.

"In 1993 waren wij het eerste dakdekkersbedrijf die de garantie van tien jaar naar vijftienjaar heeft ingevoerd en later heeft ondergebracht bij een verzekeringsmaatschappij."

Vooruitstrevend

Ook in 1995 waren we weer vooruitstrevend, met de invoering van ISO 9001 en VCA** certificering. In 2004 zijn we begonnen met dakveiligheid aan te brengen, lichtstraten te produceren en zes jaar later met de norm ‘brandveilig werken op daken NEN 6050’. In 2007 is de vestiging in Noord-Nederland opgestart, en twee jaar geleden verhuisd naar Ter Apelkanaal. In 2017 zijn we met de vestiging in Antwerpen begonnen. In dat jaar is ook de naam veranderd van alle Intercoating BV’s naar ‘Inter Dakgroep BV’. Met deze naamsverandering willen we verwarring bij klanten voorkomen over de activiteiten die wij verrichten. In 2017 zijn we ook volledig geautomatiseerd. Wij werken nu vrijwel papierloos.

 

Veertig jaar

Inmiddels bestaan we veertig jaar, met 21 vaste medewerkers en met ongeveer dertig dakdekkers die de werkzaamheden uitvoeren als vaste onderaannemer. Van de vaste medewerkers is een aantal al meer dan 25 jaar in dienst van de ondernemingen.