VCA-certificering verlengd

Ons VCA-certificaat is (sinds 1995) weer met een jaar verlengd. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Met de verlenging van ons VCA-certificaat tonen we aan dat we elke dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan.

Sigrid van Adelsbergen begeleidt als VGM-functionaris vanuit Interdakgroep de VCA-keuringen. “Eigenlijk is het normaal dat onze certificering is voortgezet. We zorgen altijd dat we de richtlijnen volgen en dat we ook administratief alle puntjes op de ‘i’ hebben. Veiligheid is bij ons sowieso een heel belangrijk thema,”

"We werken veilig of we werken niet!"

Sigrid: “De keuring neemt een dag in beslag, die van tevoren is gepland. In de ochtend worden alle theoretische aspecten doorgelicht en in de middag legt de controleur werkbezoeken op onze projectlocaties af. Daar wordt gekeken of de protocollen worden nageleefd, en worden de medewerkers ondervraagd over hun werkwijze.”

Sigrid vervolgt: “De controleur was erg te spreken over de frequentie van werkbezoeken die we zelf afleggen. We zijn altijd alert en we zijn daarin zorgvuldiger dan strikt noodzakelijk. We kregen ook een pluim voor onze geordende manier van werken, zowel in theorie als in praktijk. Nogmaals: we zijn blij dat de certificering weer verlengd is, maar omdat we de richtlijnen en aandachtspunten standaard op orde houden, zijn we niet verbaasd. Het hoort gewoon zo!


Lees meer over onze werkwijze